Einde carrière Bernd Thijs in zicht

De voetbalcarrière van Bernd Thijs zit er zo goed als zeker op. Hij staat al anderhalf jaar aan de kant met blessureleed en moet volgende week opnieuw onder het mes.

De middenvelder van AA Gent blesseerde zich zeventien maanden geleden op training. Hij scheurde toen zijn kruisbanden. Volgende week woensdag moet hij opnieuw onder het mes en wordt zijn buitenste knieband verwijderd.

Thijs reageert vandaag in Het Laatste Nieuws: “Tot voor kort waren de dokters altijd positief, maar nu zeggen ze dat het moeilijk wordt om ooit nog op het hoogste niveau te voetballen.”

“Als er nog een kleine kans is, zal ik die grijpen, maar ik moet ook naar de toekomst kijken en nadenken. Straks ben ik ruim anderhalf jaar geblesseerd en loopt mijn contract af. Het wordt met andere woorden een moeilijk verhaal om nog te voetballen.”

AA Gent is niet van plan om zijn speler te laten vallen, zegt voorzitter Ivan De Witte. “Bernd maakt deel uit van ons nieuw beleidsplan waar we over enkele weken mee naar buiten komen. De bedoeling zou zijn dat hij volgend seizoen met Nico Vanderdonck de beloften coacht.”

Thijs apprecieert de steun van de club. “Het is fijn dat de club aan mij denkt, dit is een mooie kans. We zullen de komende maanden zien of het iets voor mij is. Want ik wil niet aan een seizoen beginnen en dan na amper een maand vaststellen dat ik me er niet goed bij voel.”

312 keer gelezen