Kompany scoort maar verliest

Het Champions League-verhaal van Vincent Kompany en Manchester City zit er op. De Citizens verloren na de heenwedstrijd (0-2) vanavond ook de terugwedstrijd tegen Barcelona. Het werd 2-1. 

Manchester City stond vanavond voor een redelijk onmogelijke opdracht. Het moest een 0-2-verlies ophalen en dat in het hol van de leeuw: Camp Nou. Toch begint City sterk aan de wedstrijd. Na twee minuten zet het een mooie aanval op, die net niet tot een doelpoging leidt. City laat zich niet wegspelen, maar na die aanval komt een sterk Barça opzetten.

Na tien minuten haalt Lescott Messi neer in de zestien, maar de scheidsrechter fluit geen strafschop. Nog eens tien minuten later scoort Neymar, maar zijn doelpunt wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel. Barcelona houdt het overwicht, maar een doelpunt valt er niet. Ruststand: 0-0. 

Ook in de tweede helft zien we twee aanvallende teams op het veld. Messi krijgt een eerste reuzenkans, maar zijn bal belandt op de paal. Nog geen minuut later opnieuw een grote kans, nu aan de andere kant van het veld. Valdés kan nog net een kopbal van de ingevallen Dzeko redden. 

De bezoekers trekken nadien het spel naar zich toe, maar na iets meer dan een uur valt het doelpunt bij Barcelona. Fabregas omzeilt met een perfecte assist de verdediging van Man City en Messi trapt de bal in doel. Bij City is het geloof nu volledig weg en Barcelona neemt de hoofdrol weer over. We krijgen nog enkele kansen voor de thuisploeg. 

Een kwartier voor tijd gaat Dzeko neer in de 16, maar ook nu fluit de scheidsrechter geen penalty. Zabaleta begrijpt de beslissing van de ref niet en gaat zijn mening vertellen, wat resulteert in een tweede gele kaart en dus rood. 

Op het einde van de wedstrijd schuift Vincent Kompany mee naar voren en na een hoekschop kan hij de kopbal van Dzeko binnen tikken. Een verdiende gelijkmaker voor Manchester City, maar die wordt snel van het bord geveegd want twee minuten later trapt Daniel Alves de 2-1 binnen.

Barcelona gaat door naar de kwartfinales van de Champions League en dat voor het zevende jaar op rij. Voor Manchester City is het Europees avontuur dit seizoen afgelopen. 

1280 keer bekeken