Tim Sherwood haalt uit naar zijn spelers

Tottenham-coach Tim Sherwood haalde vandaag uit naar zijn spelers. Dat deed hij op de persconferentie naar aanloop van de wedstrijd van morgen tegen Benfica, schrijft Het Nieuwsblad. “Ik ben een manager, geen babysitter”, zei een gefrustreerde Sherwood.

Afgelopen weekend verloor Tottenham met 4-0 van Chelsea. Een zware nederlaag, mede door een zwakke prestatie van de verdediging van de Spurs. Vooral Jan Vertonghen had zijn dagje niet en de kritiek van Sherwood is dus deels aan hem gericht.

De trainer heeft het over een gebrek aan karakter: “Het kan gebeuren dat je voetballend overklast wordt door een elftal, maar ik kan het niet aanvaarden wanneer mijn team ook op karakter en vechtlust wordt afgetroefd. Ik wil dat nooit meer zien gebeuren. Ik verlang van mijn spelers dezelfde attitude en spirit in de eerste als in de 95ste minuut. Minder zal ik niet tolereren. Dat weten mijn spelers nu.”

Sherwood waarschuwt zijn spelers: “Een heleboel van mijn jongens spelen de komende weken voor hun toekomst bij Tottenham en ik denk dat ze dit nu beginnen beseffen. Ik ga mijn elftal nog eens goed bestuderen en beslissen wie ik wil houden. Mijn spelers hebben vanaf vandaag tot het einde van het seizoen de kans om te bewijzen dat ze voor een geweldige club als Tottenham willen spelen.”

161 keer gelezen