Gele kaart Ezekiel zonder gevolgen

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) zal Imoh Ezekiel niet vervolgen voor zijn opzettelijke gele kaart van afgelopen weekend. De aanvaller van Standard pakte die in de wedstrijd tegen KV Mechelen.

Nadat Ezekiel zaterdag de 2-0 scoorde, trok hij zijn truitje uit en kreeg hij zo een gele kaart. Zijn vijfde van het seizoen en daar hangt dus één speeldag schorsing aan vast. Ezekiel mist zo de laatste speeldag van de reguliere competitie en kan met een schone lei aan de play-offs beginnen.

Een opzettelijke gele kaart dus, die heel wat stof deed opwaaien. Het Bondsparket bekeek gisterenavond of er geen mogelijkheid bestaat om zo’n gele kaarten te bestraffen. Uiteindelijk besloot het om dat toch niet te doen.

“Het Bondsparket  zal de spelers die op de vorige speeldag van de Jupiler Pro League bewust een vijfde gele kaart gezocht hebben, niet extra te bestraffen omdat het niet strookt met het Bondsreglement. Wij wensen geen eigen interpretatie te geven aan het reglement en onthouden ons met betrekking tot dit thema van elke verdere commentaar”, luidde de argumentatie. 

63 keer gelezen