Bayern stoot door na gelijkspel

Titelverdediger Bayern München heeft de kwartfinale van de Champions League bereikt. Net als vorig jaar schakelde het daarvoor Arsenal uit. De Duitsers speelden thuis 1-1 gelijk, maar dat was voldoende na een 0-2 overwinning in Engeland.

Bij Arsenal stond kapitein Thomas Vermaelen nog eens 90 minuten op het veld. Die zag dat het vooral Bayern was dat de bal opeiste. Echt grote kansen kwamen hier niet van. Martinez scoorde wel voor Bayern maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft werd het balbezit en de druk van Bayern beloond. Ribéry vond een vrijstaande Schweinsteiger en die knalde de Duitsers op voorsprong. Lang kon Bayern niet genieten van deze voorsprong. Podolski gaf een ferme duw aan Lahm, maar mocht toch doorgaan. Hij twijfelde niet en bracht Arsenal langszij met een hard schot vanuit een scherpe hoek. Op het einde van de wedstrijd kreeg Bayern nog een penalty na een fout op Robben. Müller nam zijn verantwoordelijkheid maar miste de elfmeter. Zo bleef het gelijkspel op het bord staan.

Arsenal wist goed stand te houden op bezoek bij Bayern, maar dit was niet voldoende. De Duitsers mogen zich opnieuw opmaken voor de kwartfinales en blijven in de running om zichzelf op te volgen als eindlaureaat. 

 

185 keer bekeken