Courtois verdiend naar kwartfinale

Thibaut Courtois en Atlético Madrid hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League na een 4-1 overwinning tegen het Italiaanse AC Milan. Eerder won Atlético ook al de heenwedstrijd met 0-1.

Thibaut Courtois stond zoals gewoonlijk in doel bij de Spanjaarden, Toby Alderweireld moest opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Toch mocht hij al snel recht veren want na drie minuten bracht Diego Costa Atlético op voorsprong. Hij tikte de bal op spectaculaire wijze voorbij de Milan-doelman. Atlético duwde door maar op het halfuur verstomde het Vicente Calderón stadion toen Kaka een voorzet van Poli via een Spaanse verdediger voorbij Courtois kopte.

Nog voor de rust stelden de Spanjaarden wel orde op zaken. Een schot van Arda Turan week af en verdween over een kansloze Abbiati in doel. Zo mocht Atlético met 2-1 gaan rusten.

Na de pauze kon Milan nooit meer een vuist maken. Atlético liet eerst nog enkele goeie kansen liggen maar twintig minuten voor tijd nam Raul Garcia alle twijfel weg met een rake kopbal (3-1). Vijf minuten voor tijd maakte Diego Costa het Madrileense feestje compleet door de 4-1 eindstand op het bord te zetten.

Zo plaatst Atlético Madrid zich voor het eerst sinds 1997 voor de kwartfinale van de Champions League. Milan blijft verweesd achter en maakt een troosteloos seizoen door.  

 

630 keer bekeken