José Riga op weg naar Charlton

José Riga volgt zo goed als zeker Chris Powell op als trainer van de Engelse tweedeklasser Charlton. Dat melden verschillende media. Powell moest daar begin deze week zijn koffers pakken.

De club staat op de laatste plaats in de Engelse Championship en de degradatie loert dus om de hoek. Het team speelde wel drie of vier wedstrijden minder dan haar concurrenten.

Roland Duchâtelet, de eigenaar van de club, geeft op de clubwebsite meer uitleg over het ontslag: “Er werd een goede vooruitgang geboekt in de onderhandelingen over een contractverlenging, maar we konden geen overeenstemming bereiken over de strategie die de club in de toekomst moet volgen. Dat zorgde voor een stroeve werkrelatie tussen Chris en het bestuur en deed ons besluiten uit elkaar te gaan.”

Powell coachte Charlton sinds januari 2011. Een seizoen later promoveerde hij met het team naar de Engelse tweede klasse. Daar eindigde het vorig seizoen in de middenmoot.

Volgens verschillende bronnen volgt José Riga, Powell op als hoofdcoach. Wij kennen Riga van bij Standard, waar hij een seizoen trainer was in 2011. In 2013 ging hij aan de slag bij AC Milan. Daar trainde hij de jeugd. 

139 keer gelezen