Officieel: Van den Brom ontslagen

De Nederlander John van den Brom (47) is geen trainer meer van RSC Anderlecht. De club maakte zijn ontslag maandag bekend.

Assistent-coach Besnik Hasi (42) neemt de taken van Van den Brom over. Hij zal de ploeg leiden in play-off I. 

De positie van John van den Brom was na de 1-0 nederlaag zaterdag in Leuven onhoudbaar geworden. Voor regerend kampioen Anderlecht was het al het negende competitieverlies dit seizoen. In het klassement volgen de Brusselaars als derde op 12 punten van leider Standard.

John van den Brom werd in mei 2012 coach van Anderlecht in opvolging van Ariël Jacobs. Hij won met paars-wit een titel (2013) en twee Supercups (2012, 2013). De Nederlander had in het Astridpark nog een contract voor een seizoen.

Besnik Hasi is sinds 2008, nadat hij een punt zette achter zijn spelerscarrière, assistent-trainer bij Anderlecht. Zondagavond debuteert de Albanese Kosovaar als hoofdcoach wanneer Anderlecht op de laatste speeldag van de reguliere competitie Oostende ontvangt.

Rode Duivel Vincent Kompany, ex-ploegmaat van Hasi bij Anderlecht, is alvast tevreden met diens aanstelling. "Een man van 't huis die de filosofie kent en die zich altijd volledig inzet. Alvast één tevreden supporter!", twittert de aanvoerder van Manchester City.

 

 

1029 keer bekeken