Vooruitblik speeldag 29

Dit weekend staat de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Alle wedstrijden worden morgenavond om acht uur gespeeld. Uitkijken doen we vooral naar de prestaties van AA Gent en Racing Genk, die strijden voor plaats zes in het klassement, die recht geeft op het laatste ticket voor play-off 1.

PLAATS ZES

Voor die strijd trekt AA Gent naar Cercle Brugge en neemt Genk het thuis op tegen Bergen. Op papier een haalbare kaart voor beide teams, maar of het in werkelijkheid ook zo makkelijk gaat verlopen, valt te betwijfelen.

Genk zit zoals iedereen wel weet in een diepe crisis waar het maar niet uitgeraakt. Het verloor zijn laatste vijf thuismatchen en ook op verplaatsing verliep het niet allemaal positief. Vorige week gingen de Limburgers nog met 2-0 onderuit op het veld van Anderlecht.

Gent van zijn kant leek lange tijd play-off één voor het tweede opeenvolgende jaar te moeten missen, maar kroop de afgelopen weken uit het dal. De Buffalo’s wonnen onder andere op Standard met 2-3.

DIPJE STANDARD

Voor Standard komt het er op aan terug te winnen. De voorbije twee wedstrijden verloor het met 2-3 van AA Gent en 1-0 van Club Brugge. Ook de wedstrijd tegen Charleroi was niet bepaald hoogstaand (1-0-winst). Coach Guy Luzon zag na de wedstrijd op Brugge nog geen reden tot paniek.

Toch zorgt de dalende vormcurve van enkele sterkhouders tot ongerustheid. Batshuayi scoorde bijvoorbeeld al vier wedstrijden niet meer en hij kon zijn stempel niet drukken in de wedstrijden tegen Club Brugge en de Servische beloften. Mujangi Bia staat zes tot acht weken aan de kant en zijn vervanger Bulot stond nergens in de wedstrijd tegen Club.

De Rouches nemen het dit weekend op tegen KV Mechelen, een ploeg die zeker is van play-off twee en dus niet te verliezen heeft. Al zullen Franky Vercauteren en zijn team er alles aan doen om het Standard zo moeilijk mogelijk te maken.  

 

SPEELDAG 29:

Standard – KV Mechelen

KRC Genk – Bergen

KV Oostende – KV Kortrijk

Sporting Charleroi – Lierse

Zulte Waregem – Club Brugge

OH Leuven – Anderlecht

Lokeren – Waasland-Beveren

Cercle Brugge – KAA Gent

55 keer gelezen