Van Buyten tempert verwachtingen

Daniel Van Buyten heeft in een interview met fifa.com zijn licht laten schijnen over de kansen van België op het WK in Brazilië. “We mogen niet verwachten dat we makkelijk zullen doorstoten”, zegt hij.

Velen zien de Rode Duivels als outsider voor de wereldtitel, maar daar is Van Buyten dus niet zo zeker van. “We maken een goede kans om onze groep te winnen, maar het is ook twaalf jaar geleden dat België nog eens op een WK was.”

‘Big Dan’ maakte in 2002 ook al deel uit van de WK-selectie. Volgens hem heeft het nationale elftal haar wederopleving te danken aan een goede generatie spelers, maar ook aan veranderingen bij de voetbalbond. “Het gaat er veel professioneler aan toe. Nu hebben we ook een volledig nieuw team van trainers en fysiotherapeuten. De belangrijkste succesfactor is natuurlijk dat onze talenten in het buitenland spelen.”

Van Buyten geeft ook aan dat de immense populariteit van de Rode Duivels voor meer druk zorgt. “Enkele jaren terug miste ons land een hart en een ziel. Het voetbal leefde niet. Maar nu hebben we het hele land wakker geschud met ons voetbal. De Wereldbeker is het enige waarover gepraat wordt. Dat is leuk, maar zorgt wel voor extra druk.”

Over zijn eigen speelkansen, is Van Buyten duidelijk: “De concurrentie is groot. Ze zijn veel jonger dan mij, maar de coach weet hoe professioneel ik ben. Ik ga niet naar Brazilië als toeschouwer, ik wil spelen.” 

154 keer gelezen