Ontslag trainer goed nieuws Defour

Paulo Fonseca is niet langer trainer van FC Porto. Goed nieuws voor Steven Defour, die heel weinig speelminuten van hem kreeg. Ook Defour’s zaakwaarnemer Paul Stefani bevestigt aan Het Nieuwsblad dat het een hele opluchting is voor de Rode Duivel: “Dit motiveert hem enorm.”

FC Porto had gisteren niet zo’n mooi verjaardagscadeau in petto voor Fonseca: de Portugees mocht zijn koffers pakken. Fonseca trainde sinds vorige zomer de Portugese topclub, maar behaalde geen al te beste resultaten. Luis Castro neemt de taak van hoofdcoach over. Hij trainde tot voor kort het B-elftal van de club.

Voor Steven Defour is het ontslag een hele opluchting. Hij startte het seizoen nog in de basis, maar al snel zette Fonseca hem op de bank. De Rode Duivel wilde daarom in januari graag andere oorden opzoeken, maar diezelfde Fonseca hield hem tegen. “Je zal meer gaan spelen nu Lucho Gonzalez vertrokken is”, beloofde hij. Maar hij hield zich niet aan die belofte.

“Dat Fonseca ontslagen werd, is een goede zaak voor Steven”, vertelt Paul Stefani, de zaakwaarnemer van Defour. “Het was niet netjes hoe de zaken in januari gespeeld werden. Eerst mocht Steven weg en toen hij dan rond was met Fulham, hield Fonseca hem alsnog tegen. Om hem vervolgens weer op de bank te zetten.”

Of Defour meer zal spelen bij de nieuwe coach, is maar de vraag. Dat weet Stefani ook: “Afwachten hoe het voor hem gaat lopen, maar de trainerswissel motiveert hem alleszins enorm, zo liet hij me zelf weten. Hij beseft dat iedereen weer op gelijke voet begint."

1005 keer gelezen