Lestienne weer present op training

Maxime Lestienne nam vandaag gewoon weer deel aan de training bij Club Brugge. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Niet zo vreemd zou je denken, maar begin deze week gaf hij samen met ploegmaats Engels en Mechele nog forfait voor de belofteninterland tegen Servië.

Op dat forfait kwam heel wat kritiek. Vooral Standard en Zulte Waregem stelden zich vragen bij de blessures van de Club-jonkies. Zij verwijten de spelers en hun club een gebrek aan respect voor de nationale selectie en dat ze voorrang geven aan de competitie.

Lestienne, Engels en Mechele kregen afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Standard een medische keuring van de voetbalbond. De medische staf van de KBVB keurde hen af omdat ze niet fit genoeg waren. Daarom moesten de spelers gisteravond niet aantreden tegen Servië.

Vandaag hervatten de nationale beloften de trainingen bij hun club, zo ook Maxime Lestienne. Hij werkte de training bij Club Brugge volledig af. Bjorn Engels nam enkel deel aan de opwarming, Brandon Mechele bleef binnen.

Standard vraagt dat de voetbalbond ingrijpt als één van de drie nu zaterdag in actie komt tegen Zulte Waregem. De bond is dat niet van plan en blijft erbij dat de drie medisch werden afgekeurd. 

192 keer gelezen