Mitrovic bezorgt beloften kater

De Jonge Duivels zetten gisteren geen al te beste prestatie neer in het zevende kwalificatieduel van het EK 2015. De Belgen gingen op Den Dreef in Leuven met 0-3 onderuit tegen Servië. Opvallend, Aleksander Mitrovic van Anderlecht scoorde twee van de drie doelpunten.

Onze nationale beloften raakten niet in de wedstrijd en er stond geen goede organisatie op het veld. Na elf minuten resulteerde dat in een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Mitrovic kopte een hoekschop in doel. Na de 0-1 viel het spel wat stil.

In het begin van de tweede helft kregen de Belgen dé kans om gelijk te maken. Mpoku stond helemaal vrij, maar Batshuayi ging zijn eigen kans, een schot recht op de Servische doelman. Aan de andere kant van het veld was het wel raak. Brasanac maakte de 0-2 en twee minuten later scoorde Mitrovic zijn tweede van de avond.

In de stand leiden België en Servië met evenveel punten. Zij hebben één punt voorsprong op Italië. België speelde wel één wedstrijd meer. Het achtste en laatste kwalificatieduel in de EK-kwalificatiegroep is op vijf september in en tegen Cyprus.

De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes stoten door naar de play-offs, die de landen spelen via een knock-outsysteem met heen- en terugwedstrijden. De winnaars daarvan nemen in 2015 deel aan het Europees Kampioenschap in Tsjechië. 

77 keer gelezen