Wilmots niet ontevreden

Bondscoach Marc Wilmots was na de wedstrijd blij met de manier waarop zijn spelers de wedstrijd aanpakten, maar ontevreden met het resultaat. Toch maakt hij zich geen zorgen: “Dit blijft een oefenmatch, in juni spelen we om de knikkers.”

Vooral de eerste helft was zeer naar de zin van Wilmots. “Ik had gevraagd om in de eerste helft als een collectief blok te spelen. Dat lukte uitstekend en ik zag een bijzonder sterk middenveld bij ons. We kregen in de eerste helft ook vijf kansen en moesten er geen enkele toestaan.”

“In de tweede helft was het ritme wat minder, maar de 2-0 vond ik ruim verdiend”, vult de bondscoach aan. “Uiteraard is het dan jammer dat we daarna nog twee doelpunten tegen krijgen.”

Vooral de nonchalance van op het einde van de wedstrijd moet er uit, vindt Wilmots. “Ook al krijgen we die tegendoelpunten op een bijzonder ongelukkige manier tegen, toch moeten we stoppen met in de slotfase mooi voetbal op de mat te willen brengen. Met nog enkele minuten op de klok moeten we efficiënt zijn, moet die bal simpelweg de tribune in. We maken het onszelf moeilijk door nonchalance en dom balverlies.”

“Mijn spelers zijn uiteraard ontgoocheld en daar ben ik eerlijk gezien wel een beetje blij mee. Het publiek heeft een goede wedstrijd gezien en ik ben globaal gezien niet ontevreden, al kon het resultaat natuurlijk wel beter. Dit blijft een oefenmatch, in juni spelen we om de knikkers.”

132 keer gelezen