Rode Duivels geven winst op einde weg

De Rode Duivels geraakten gisteren niet voorbij Ivoorkust. In een oefenduel speelden de teams 2-2 gelijk. De Belgen leidden tot een kwartier voor tijd met 2-0, maar gaven het in de slotfase weg.

Onze jongens, in nieuwe WK-truitjes, begonnen sterk aan de partij. De eerste vijf minuten ging het nog gelijk opgaand, maar daarna trokken de Rode Duivels het spel naar zich toe. Vooral Dries Mertens en Kevin De Bruyne zorgden voor heel wat gevaar.

Na twintig minuten plaatste Mertens een hoekschop op het hoofd van Fellaini, die vervolgens de 1-0 kon binnen koppen. De Duivels bleven druk zetten, maar scoren lukte niet meer.

Op het einde van de eerste helft viel er zelfs bijna een doelpunt aan de andere kant van het veld. Kompany trapte een bal weg, maar die kwam tegen het hoofd van Tioté en belandde zo bijna in doel.

Drie nieuwe Belgen begonnen aan de tweede helft. Vanden Borre en Nainggolan waagden hun kans om Wilmots van hun kunnen te overtuigen en ook Lombaerts kreeg speelminuten. Alderweireld, Fellaini en Van Buyten bleven in de kleedkamer. Bij Ivoorkust kwam vedette Didier Drogba het team versterken.

Benteke kreeg in het begin van de tweede helft dé kans om er 2-0 van te maken. Op aangeven van Mirallas stond de spits voor een leeg doel, maar toch trapte hij de bal over. De verdubbeling van de score kwam er even later toch na een mislukte voorzet van Radja Nainggolan die in doel verdween, met dank aan de Ivoriaanse goalie.

Na de 2-0 zakten de Belgen terug en voetballen lukte niet meer. Mede door nog drie nieuwe wissels. Hazard, Lukaku en Pocognoli vielen in, maar konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken.

Een kwartier voor tijd geraakte de bal niet weg uit de Belgische zestien en Drogba tikte de 2-1 in doel. In de toegevoegde tijd maakte Ivoorkust nog gelijk. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt en Gradel trapte de bal in de linkerbenedenhoek. Courtois voor een tweede keer geklopt en geen winst voor de Rode Duivels.

De Belgen wonnen nog geen enkel oefenduel naar aanloop van het WK. Eind vorig jaar waren Colombia en Japan te sterk, nu moeten we vrede nemen met een gelijkspel tegen Ivoorkust. 

278 keer gelezen