Forfait Club-jonkies niet naar zin Rouches

Vanavond spelen onze nationale beloften een belangrijk EK-kwalificatieduel tegen Servië. Daarvoor zal het team niet kunnen rekenen op Club-jonkies Maxime Lestienne, Bjorn Engels en Brandon Mechele. Zij zijn niet fit genoeg, maar volgens Standard zit er meer achter.

Standard-teammanager Pierre Locht reageert vandaag in Het Laatste Nieuws. “We vinden de blessures hoogst merkwaardig omdat alle drie de spelers afgelopen zondag nog in actie kwamen tegen ons. Als de drie zaterdag op Zulte Waregem spelen, kan hen een gebrek aan respect voor de nationale selectie worden verweten en moet de bond ingrijpen om zijn geloofwaardigheid niet te verliezen.”

Een vreemde reactie van Standard, want de spelers weigerden hun selectie niet. Het is de medische staf van de nationale ploeg die de spelers afkeurde. Engels en Mechele moeten enkele dagen rusten met respectievelijk een blessure aan de buikspieren en aan de dij. Lestienne heeft last van een omgeslagen enkel.

Laurens De Bock van Club Brugge komt vanavond wel in actie bij de nationale beloften net als de sterspelers van Standard Batshuayi, Mpoku, De Sart en Arslanagic. 

106 keer gelezen