Jovanovic lovend over Mitrovic

Milan Jovanovic praat deze week vol lof over Aleksander Mitrovic in Sport/Voetbalmagazine. “Mitrovic is een toptransfer”, zegt de ex-aanvaller van Anderlecht.

Jovanovic zette afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière. Zijn opvolger, Aleksander Mitrovic, kostte Anderlecht zo’n vijf miljoen euro, maar overtuigen kon hij nog niet. Toch heeft Jovanovic vertrouwen in hem.

“Toen ik in 2006 naar Standard kwam, was ik 25 en speelde ik al bij Vojvodina Novi Sad, Sjachtar Donetsk en Lokomotiv Moskou. Op zijn 25ste speelt Mitrovic bij Manchester City of een grote Duitse club”, denkt Jovanovic. “Het is een echte afwerker, een gesel in de zestien.”

“Je kan er nooit honderd procent zeker van zijn, maar ik voorspelde het ook al bij Romelu Lukaku. Mitrovic is anders, maar ook hij is gebouwd voor de top.” Toch kon hij nog niet overtuigen bij Anderlecht, maar ook daar heeft Jovanovic een verklaring voor:  “Hij heeft al zijn mogelijkheden nog niet kunnen tonen in een ploeg die naar zichzelf op zoek is.”

169 keer gelezen