Odoi mag bekerfinale spelen

Denis Odoi krijgt een mildere straf van de Geschillencommissie dan die het Bondsparket vorderde. Zo kan de verdediger van Lokeren toch worden opgesteld in de bekerfinale van 22 maart tegen Zulte Waregem.

Maandag vorderde het Bondsparket een straf van drie speeldagen schorsing en een geldboete van 500 euro. Dinsdag verdedigde Odoi zich voor de Geschillencommissie van de KBVB: “Ik zou het heel jammer vinden als ik door één rode kaart zo’n finale zou moeten missen waar ik mijn hele seizoen naar toegewerkt heb. Zeker omdat ik twee ongelukkige seizoenen bij Anderlecht achter de rug heb.”

Odoi kreeg afgelopen weekend een rode kaart nadat hij Cordaro van KV Mechelen langs achter tackelde. "Cordaro staat er ook om bekend als iemand die graag neergaat", vulde de advocaat van Odoi de argumentatie aan. 

Alle argumenten bij elkaar volstonden blijkbaar voor de Geschillencommissie. Zij geven Odoi een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 400 euro. Hij mist zo enkel de twee laatste wedstrijden van de reguliere competitie tegen Waasland-Beveren en Lierse. 

52 keer gelezen