Wolfsburg kansloos onderuit

Wolfsburg verloor gisteren kansloos van Hoffenheim na een doelpuntenkermis. Het werd 6-2. Kevin De Bruyne gaf een assist maar kon een verlies niet vermijden. Wolfsburg laat zo de kans liggen om over Schalke 04 naar de vierde plaats te springen.

Thuisploeg Hoffenheim speelde van bij het begin het meest aanvallend, wat al na vier minuten leidde tot de 1-0. Toch kreeg Hoffenheim tien minuten later een opdoffer te verwerken. Wolfsburg zette een mooie aanval op poten en Dost kon de bordjes weer gelijk hangen.

Op het einde van de eerste helft legde Hoffenheim de wedstrijd in een beslissende plooi. In zes minuten kon de thuisploeg drie keer scoren. Süle zette eerst de 2-1 op het scorebord en Modeste vond nadien ook nog twee keer de weg naar het doel.

In de tweede helft kwam Wolfsburg toch gemotiveerd uit de kleedkamer, maar na een uur voetballen nam Hoffenheim de controle weer over. Peresic kon een kwartier voor tijd nog scoren op een assist van Kevin De Bruyne, maar het kalf was al verdronken.

Zeker wanneer Träsch een rode kaart kreeg na een penaltyfout zonk dat kalf nog dieper. Sallhovic zette de penalty feilloos om en in de 86ste minuut maakte Shipplock er zelfs nog 6-2 van.

Een zware nederlaag voor het team van Kevin De Bruyne, een mooie en verdiende overwinning voor het team van doelman Koen Casteels.

Wolfsburg blijft vijfde in het klassement, twee punten achter Schalke 04 dat op de vierde plaats staat die recht heeft op een Champions Leagueticket. Hoffenheim staat tiende. 

46 keer gelezen