Rouches bang voor Brugse fans

Laurent Ciman en Standard trekken zondag strijdvaardig naar rechtstreeks titelconcurrent Club Brugge. Ondanks de nederlaag van vorige week tegen AA Gent (2-3) ontkent Ciman dat de Rouches in een dip zitten. Enkel het blauw-zwarte publiek zorgt voor een beetje angst, schrijft Het Nieuwsblad.

“Ik ben er zeker van dat het publiek druk zal zetten op de scheidsrechter. Zij zullen hun thuisvoordeel ten volle willen benutten”, zegt Ciman. “Maar ik verwacht dat ref Nzolo zijn verantwoordelijkheid zal nemen. Ik denk dat hij een gezonde agressieve wedstrijd voorgeschoteld zal krijgen.”

Standard verloor vorige week voor de tweede keer dit seizoen en dat op eigen veld tegen AA Gent. Maar in Luik willen ze niets horen van een verlies aan vertrouwen. “Dit was maar één verloren wedstrijd”, vertelt Ciman. “Het deed pijn dat we enkele doelpunten slikten tegen Gent, maar dat waren stommiteiten. Daar hebben we deze week aan gewerkt. Bang voor de psychologische impact van een tweede nederlaag op rij ben ik niet. Wij gaan er gewoon alles aan doen om in Brugge te winnen.”

De topper tegen en in Brugge kon wel op een beter moment komen. Zoals we daarnet al zeiden, verloor Standard vorige week, Club Brugge van zijn kant heeft de smaak van de winst weer te pakken en kan een mooie twaalf op twaalf voorleggen.

Dat weet Ciman ook: “Het is een goede ploeg met veel  kwaliteiten. Ze hebben de jongste defensie van het land en een uitstekende trainer. Maar de druk ligt bij hen. Zij spelen thuis.”

249 keer gelezen