"Ik wil duidelijkheid creëren"

Emilio Ferrera en Jelle Vossen stonden vanmiddag de pers te woord naar aanleiding van de Europese wedstrijd van donderdag. Genk neemt het dan thuis op tegen het Russische Anzji in de terugmatch van de zestiende finales van de Europa League.

Ferrera werkt nog maar sinds maandag als trainer van Racing Genk, maar hij staat donderdag al meteen voor een zware taak: Genk in de Europa League houden.

“Mijn eerste indruk van de ploeg? Gisteren was een heel positieve dag. Ik heb de spelers meteen uitgelegd waar ik naartoe wil. Duidelijkheid creëren is mijn eerste taak. De spelers moeten dadelijk weten waar ik naartoe wil gaan. Ik vraag geen onmogelijke dingen. Wij moeten geleidelijk toegroeien naar het gewenste systeem”, zegt Ferrera.

Over de tegenstrever kan Ferrera weinig zeggen. “Ik heb geen zicht over hun sterkte. Van de heenwedstrijd (0-0) heb ik enkele compilatiebeelden gezien. Het veld lag zo dramatisch slecht dat ik daar geen conclusies kan uit trekken. Het grootste gevaar is wellicht dat wij Anzji niet kennen. Eén wedstrijd is daarvoor onvoldoende. Voor de ploeg is het misschien wel een voordeel om met een nieuwe trainer te starten in een Europees duel.”

Kapitein Jelle Vossen hoopt dat een goede uitslag tegen Anzji zijn ploeg weer op het juiste spoor kan helpen. “Wij hebben een heel jaar gewerkt om te bereiken waar wij nu staan. Dat mogen wij niet weggooien in één wedstrijd. De spelers hopen nu wel de toeschouwers terug achter de ploeg te krijgen.”

“Anzji heeft een fysiek zeer sterk elftal, maar ik denk dat wij een betere techniek bezitten”, gaat Vossen verder. “Dat konden wij op de modderpoel van de heenwedstrijd echter niet bewijzen, maar op ons mooi veld moeten wij de tegenstrever achter de bal laten lopen. Dat komt wel goed.”

Racing Genk speelt donderdagavond thuis tegen Anzji Machatsjkala. Vorige week bleeft het in de heenmatch 0-0 gelijk. Genk heeft dus de beste papieren om door te stoten. 

41 keer gelezen