Jannes Tant nieuwe beloftencoach Club

Jannes Tant volgt vanaf volgend seizoen Bart Wilmssen op als beloftencoach van Club Brugge. Dat maakt de club vandaag bekend.

De 41-jarige ex-verdediger is momenteel aan de slag als hoofdtrainer van derdeklasser RC Gent-Zeehaven. Vorig seizoen pakte hij met die club de titel in vierde klasse en vandaag staat hij op de zevende plaats in het klassement.

Tant kent Club Brugge goed. Tussen 1984 en 1994 speelde hij voor blauw-zwart en twee seizoenen geleden assisteerde hij toenmalig beloftencoach Philippe Clement.

“Het tweede elftal van Club Brugge mogen coachen, vind ik een heel grote eer”, reageert Tant. “Kunnen meewerken aan het geweldige jeugdproject dat blauw-zwart voort aan het uitdokteren is, ervaar ik als een heel grote uitdaging.”

Tant moest niet lang nadenken over de beslissing: “Toen Bart Wilmssen begin januari besliste eind dit seizoen zijn loopbaan een andere wending te geven, namen Vincent Mannaert en Pascal De Maesschalck onmiddellijk contact op met mij. Ik had uiteraard oren naar hun voorstel, te meer ik eind december mijn huidige werkgever al had ingelicht hoger te willen mikken. Als dan je eerste en enige échte liefde zelf aan de deur komt kloppen, zet je je deur vanzelfsprekend wagenwijd open.” 

 

(Afbeelding: www.ndfoto.be-België-SOFAM-2013)

334 keer gelezen