Zulte Waregem renoveert stadion

Zulte Waregem gaat samen met de stad Waregem zijn Regenboogstadion grondig vernieuwen en uitbreiden tot een voetbaltempel voor 13.000 toeschouwers. De werken aan het stadion starten meteen na het huidige voetbalseizoen.

In een eerste fase zullen de tribunes achter de twee doelen en de bezoekerstribune aangepast worden. De supporters zullen voortaan dichter bij het veld zitten, wat voor een unieke voetbalbeleving moet gaan zorgen.

Conform de UEFA-normen

Daarnaast wordt het speelveld verbreed, krijgt de stadionverlichting een upgrade en zal Zulte Waregem de persfaciliteiten verder uitbouwen. Dankzij de aanpassingen zal de club van trainer Francky Dury voldoen aan de UEFA-normen, waardoor het eventueel Europees voetbal in eigen stadion kan afgewerkt worden. Zulte Waregm moest daar dit seizoen nog voor uitwijken naar Brugge en Anderlecht. De eerste fase van het project zal zes miljoen euro kosten.

Nadien moeten nog drie fases volgen, waarbij de tribune grenzend aan de Gaverbeek egaal wordt gemaakt met zitplaatsen, de hoofdtribune wordt afgebroken en heropgebouwd en in laatste instantie de hoeken van de tribunes worden dicht gemaakt. Als alle fases worden gerealiseerd zullen 13.000 toeschouwers in het stadion kunnen. Het totale kostenplaatje zou dan oplopen tot 22 miljoen euro.

629 keer gelezen