Albert kritisch over Van Holsbeeck

Philippe Albert haalde in het programma La Tribune op RTBF zwaar uit naar Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht. “Men legt de schuld bij de jeugd van Anderlecht, maar het zijn de verkeerde transfers die hen nu de das omdoen.”

De voormalige verdediger van Anderlecht reageerde op een interview van Herman Van Holsbeeck in La Libre Belgique. Daarin zegt Van Holsbeeck dat hij zichzelf een nul op tien geeft voor de afgelopen transferperiode.

“Daarmee is hij nog te lief voor zichzelf”, vindt Albert. “Voor die nul op tien mag hij gerust de vorige transferperiode er ook bijrekenen. Anderlecht gaf toen heel veel geld uit aan nieuwe spelers, maar die jongens zitten nu op de bank.”

Albert snapt ook niet dat Anderlecht de slechte resultaten wijt aan de jonge spelers. “Niet hun leeftijd, maar het feit dat de jeugd van Anderlecht onvoldoende omringd wordt is het grote probleem.”

“Kijk naar Club Brugge of Standard. Zij spelen met een jongere verdediging of aanval dan Anderlecht, maar daar krijgen de jongeren wel een uitstekende omkadering en dat zie je in hun resultaten. Bij Anderlecht heb je enkel Proto die zich af en toe bekommerd om de jongeren, maar hij staat daar te ver af.”

 

(Afbeelding internet)

38 keer gelezen