Ferrera nieuwe coach Racing Genk

Racing Genk heeft niet lang moeten zoeken naar een vervanger voor zijn pas ontslagen coach Mario Been. De Limburgse club heeft Emilio Ferrera voorgesteld als nieuwe trainer. Ferrera zat sinds zijn verblijf als assistent van Michel Preud'homme bij Al Shabab in Saudi-Arabië zonder club. Donderdag zit Ferrera al op de bank bij Racing Genk, dan ontvangt hij Anzji in de Europa League.

"Ik ben blij dat ik mezelf opnieuw trainer mag noemen", reageerde de 46-jarige Ferrera op zijn aanstelling. "Het is een eer om hier te zijn. Racing Genk is een grote club naar Belgische normen en telt ook Europees mee. Ik kom hier aan in moeilijke omstandigheden, maar onze ambitie blijft Play-off I. Donderdag volgt er eerst de belangrijke wedstrijd tegen Anzji. We zullen proberen zo ver mogelijk door te stoten in de Europa League."

"Voetballen zoals in het begin van het seizoen"

Ferrera wil Genk opnieuw goed laten voetballen, zoals in het begin van het seizoen. "Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar daar moeten we op focussen. Ik heb voor Genk gekozen omwille van de kwaliteit van de spelers. Het moet dus mogelijk zijn om opnieuw veel punten te rapen."

Emilio Ferrera begon zijn trainerscarrière al op zijn 24ste en was onder meer actief bij Beveren, RWDM en La Louvière. In 2006 trainde hij met Club Brugge zijn eerste topclub. Hij werd er aangesteld als opvolger van Jan Ceulemans, maar een seizoen later was zijn Brugse avontuur voorbij. Nadien volgde een Grieks avontuur bij Panthrakikos, dat kort werd onderbroken door een passage bij Lokeren. Zijn laatste opdracht begon in 2011 bij Al Shabab in Saudi-Arabië, waar hij assistent was van hoofdcoach Michel Preud'homme.

Exit Mario Been

Zondagavond na het verlies tegen Waasland-Beveren besliste het bestuur van Racing Genk om afscheid te nemen van Mario Been. Onder de Nederlander verloor Racing Genk zijn laatste vijf thuiswedstrijden, bovendien was de 0-2 tegen Waasland-Beveren al het twaalfde competitieverlies dit seizoen. De Limburgers staan momenteel zesde in de Jupiler Pro League met 41 punten, drie meer dan nummer zeven AA Gent.

Onder Been won Racing Genk eenmaal de Beker van België, bovendien liet de Nederlander de club tweemaal Europees overwinteren.

779 keer bekeken