Emilio Ferrera nieuwe coach Genk

Emilio Ferrera volgt Mario Been op als trainer van Racing Genk. De club stelde hem vanavond voor aan de pers.

Ferrera kent het Belgische voetbal goed. De Brusselaar met Spaanse roots coachte eerder al Lierse, Club Brugge en Lokeren. Na korte passages bij verschillende clubs, werkte hij de laatste twee jaren in Saoedi-Arabië bij Al Shabab. Eerst als assistent van Michel Preud’homme, maar toen die naar Club Brugge vertrok, nam Ferrera de taken van hoofdcoach over.

Dat Racing Genk nu al een opvolger klaar heeft, valt voor sommigen als een verrassing uit de lucht. Algemeen directeur Dirk Degraen zei vanmorgen op de persconferentie dat ze nog voor donderdag de nieuwe coach zouden voorstellen, maar dat we die op dezelfde dag als het afscheid van Been zouden krijgen, valt misschien wat ongelukkig samen.

Emilio Ferrera staat met het team voor enkele moeilijke uitdagingen. Racing Genk moet zich definitief plaatsen voor play-off 1 en het moet zich proberen te verzekeren van Europees voetbal.

Momenteel staat Genk op de zesde plaats in het klassement, maar het voelt de hete adem van AA Gent in de nek. Het verschil tussen de twee ploegen is slechts drie punten. 

151 keer gelezen