Wilmots: "Volop voor 1e plaats gaan"

Bondscoach Marc Wilmots reageert tevreden op de loting voor het Europees Kampioenschap in 2016 in Frankrijk. België treft Bosnië-Herzegovina, Andorra, Wales, Cyprus en Israël.

“De loting had veel zwaarder kunnen uitvallen. Ik zal niet zeggen dat het een mooie loting is, want elke match is moeilijk. Maar ik keer toch met een tevreden gevoel weer naar huis. "We vermijden de grote landen. Tegen deze landen kunnen we elke match winnen en dat zullen we ook proberen te doen. We gaan voor de eerste plaats in de groep. Maar ook als we tweede worden, zal niemand klagen. We moeten ons wel gewoon plaatsen in deze groep."

Programma

De Rode Duivels starten hun kwalificatiecampagne voor het EK 2016 met een uitwedstrijd in Israël op 9 september 2014. Op vrijdag 10 oktober ontvangt België Andorra. Drie dagen later, op maandag 13 oktober trekken de Rode Duivels naar reekshoofd Bosnië-Herzegovina. Zondag 16 november speelt België thuis tegen Wales. De eerste kwalificatiewedstrijd van 2015 is thuis tegen Cyprus op zaterdag 28 maart. Op vrijdag 12 juni moeten de Rode Duivels naar Wales. Donderdag 3 september ontvangen de Rode Duivels Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later staat de uitwedstrijd tegen Cyprus op het programma. Zaterdag 10 oktober speelt België in Andorra. De laatste wedstrijd van de campagne is in eigen land, tegen Israël op 13 oktober 2015. 

277 keer bekeken