"Applaus van spelers gekregen"

Mario Been is niet langer trainer van Racing Genk. Hij gaf vandaag meer uitleg op een persconferentie. “Ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart”, zei Been.

Racing Genk verloor gisteren voor de achtste keer dit seizoen en dat thuis tegen Waasland-Beveren (0-2). Het verlies te veel voor trainer Mario Been: “Ik sluit mijn ogen niet voor de mindere resultaten. Tot dusver bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het op een keertje kon voorbij zijn.”

Been nam vanmorgen afscheid van de spelers en de technische staf. “Ik heb bij het buitengaan applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen.”

“De club heeft een offer gepleegd naar mij, maar nu moeten de spelers laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden”, gaat Been verder. “Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten. Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer open te bloeien en play-off 1 te halen.”

Mario Been geeft toe dat het vertrek pijn doet, maar hij draagt enkel goede herinneringen met zich mee. “Ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die ik zal koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren.”

26 keer gelezen