Trainers komen en trainers gaan

Mario Been moet uiteindelijk toch zijn koffers pakken bij Racing Genk. Dat laat de club weten op haar website. Been is zo de zevende trainer die dit seizoen zijn club vaarwel moet zeggen in de Jupiler Pro League. Een overzichtje.

 

19 SEPTEMBER 2013: Adios Juan Carlos Garrido, welkom terug Michel Preud’homme

Club Brugge zet coach Garrido aan de deur na zeven speeldagen. Garrido slaagde er niet in met Club de groepsfase van de Europa League te bereiken, maar in de competitie bracht hij Blauw-zwart wel naar een tweede plaats.

Nog diezelfde dag stelt Club Brugge haar nieuwe coach voor: Michel Preud’homme. De voormalige doelman van de Rode Duivels keert zo na enkele jaren Midden-Oosten terug naar België en tekent een contract bij Club tot 2016.

 

23 SEPTEMBER 2013 : Einde verhaal Enzo Scifo bij Bergen

Enzo Scifo mag zijn koffers pakken bij Bergen. De ploeg pakte slechts twee punten op vierentwintig en staat laatste in het klassement. Enkele dagen later duidt de club Cedomir Janevski aan als opvolger. De Belgische Macedoniër stopt als bondscoach van Macedonië en tekent een contract bij Bergen tot juni 2014.

 

30 SEPTEMBER 2013: Gents verhaal Viktor Fernandez afgelopen

AA Gent speelt zijn eerste seizoen in de nieuwe Ghelamco Arena, maar de resultaten vallen tegen. Na een dertien op zevenentwintig moet de Spaanse coach Viktor Fernandez Gent vaarwel zeggen.

Een dag later duidt de club Mircea Rednic aan als opvolger. Rednic was vorige zomer nog opzij gezet bij Standard door Roland Duchâtelet.

 

29 OKTOBER 2013: Glen De Boeck weg bij Waasland-Beveren

Waasland-Beveren beleeft geen al te beste weken en coach Glen De Boeck is daar het slachtoffer van. Een jaar nadat hij begon als trainer van de Leeuwen, moet hij nu op zoek naar een nieuwe club.

Enkele dagen na het ontslag van De Boeck tekent Bob Peeters een contract tot het einde van het seizoen met één jaar optie bij Waasland-Beveren.

 

30 DECEMBER 2013: Geen mooi nieuwjaarscadeau voor Harm van Veldhoven

KV Mechelen maakt met onmiddellijke ingang een einde aan de samenwerking met Harm van Veldhoven. Hij stond aan het roer van de club sinds mei 2012, maar dit seizoen liep het allemaal wat stroever bij Malinwa.

Begin januari stelt de club Frank Vercauteren voor als opvolger van van Veldhoven. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen en moet er voor zorgen dat Mechelen zich verzekert van play-off 2.

 

21 JANUARI 2014: Ronny Van Geneugden weg bij OHL

OH Leuven en haar coach beslissen in onderling overleg te stoppen met de samenwerking. Leuven boekt dit seizoen slechte resultaten en zal moeten vechten om in eerste klasse te blijven. Ondertussen neemt assistent-coach Herman Vermeulen de taken van Van Geneugden over.

 

23 FEBRUARI 2014: Liedje van Mario Been bij Genk is uitgezongen

Racing Genk ontslaat trainer Mario Been na de achtste nederlaag van het seizoen. Genk zit in het sukkelstraatje en de 0-2-nederlaag tegen Waasland-Beveren was de druppel die de emmer deed overlopen. Een dag later neemt Been afscheid van de club en enkele uren later stelt het bestuur zijn opvolger voor: Emilio Ferrera.

 

25 FEBRUARI 2014: Ivan Leko start trainerscarrière

OH Leuven maakt bekend dat Ivan Leko de nieuwe hoofdtrainer van de club zal worden. Sinds het ontslag van Van Geneugden leidde Herman Vermeulen de trainingen. 

67 keer gelezen