Supporters Genk: "Pure censuur"

De supporters van Racing Genk zijn niet te spreken over de beslissing van het bestuur om kritische spandoeken te verbieden. “Pure censuur”, klinkt het bij hen en ze zijn niet van plan het hier bij te laten, schrijft Het Nieuwsblad.

Het bestuur nam de beslissing aanvankelijk om incidenten zoals vorige week op Lierse te vermijden. Toen staken enkele supporters Bengaals vuur aan onder een spandoek waardoor er een brandje ontstond. Later voegde het er ook nog aan toe dat “ze weg moeten omdat ze agressief gedrag in de hand kunnen werken”.

Op sociale media reageren de supporters furieus en verwijzen ze naar de uitspraken van voorzitter Herbert Houben na de match van vorige week tegen Lierse. Die zei toen dat er met het steenincident bij Dirk Degraen een grens was overschreden, maar hij benadrukte wel “dat iedereen kritiek mag uiten op zijn manier”.

De harde kern van de fans laat het hier niet zomaar bij. “We zullen doorgaan met acties, zij het op een ludieke manier”, zegt Ciccio, de woordvoerder van werkgroep SOS Frza, aan Het Nieuwsblad. “We zullen enkele creatieve dingen bedenken. Zoals in Rusland, waar iemand een tekst op zijn buik had geschilderd.”

971 keer gelezen