Rooney tot 2019 bij Man United

Wayne Rooney verlengt zijn contract bij Manchester United tot juni 2019. Het clubicoon zal 365.000 euro per week verdienen, omgerekend zo’n 36 euro per minuut.

Rooney reageert op de website van Man United: “Ik was heel blij toen David Moyes hier trainer werd. Ik heb een goede relatie met hem. Hij gelooft blindelings in mij. De gesprekken liepen al een tijdje, maar nu ben ik opgelucht dat ik bijgetekend heb.”

Op de vraag of hij ernaar uitkijkt één van de oudere spelers te worden in de ploeg antwoordt hij het volgende: “Zo oud ben ik nu ook weer niet, hé. Ik word ouder, maar voel me nog jong. Ik draag nu een grote verantwoordelijkheid om de jonge spelers te helpen. Ik wil zelf nog beter worden en met de jongeren successen boeken.”

De aanvaller speelt al sinds 2004 bij de Red Devils. In die tien jaar scoorde hij maar liefst 208 keer, dat zijn 41 doelpunten minder dan absoluut recordhouder sir Bobby Charlton.

Vorige zomer leek Rooney United nog vaarwel te zeggen. Hij voelde zich niet gelukkig en onder andere Chelsea hing nadrukkelijk aan zijn mouw. Volgens de vorige coach van United, sir Alex Ferguson, vroeg hij zelf om de transfer, maar Rooney ontkent dat laatste.

De contractverlenging is heel goed nieuws voor de club en voor haar coach. Moyes ligt namelijk onder druk door de teleurstellende resultaten. 

45 keer gelezen