Denis Odoi tegen ex-ploeg

Denis Odoi speelt weer als vanouds. De verdediger bloeit dit seizoen opnieuw open bij Lokeren na een slechte passage bij Anderlecht. “Ik respecteerde op een bepaald moment de regels niet meer omdat ik de pest had aan het voetbal”, reageert Odoi in Het Laatste Nieuws.

Odoi kijkt er naar uit om tegen zijn ex-ploeg te spelen, al beseft hij dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. “Langs de ene kant is dit geen goed moment om Anderlecht te treffen. Na al die kritiek zullen de spelers gretig zijn om aan hun fans en heel België te tonen dat ze wel bij een topploeg spelen en goed kunnen voetballen.”

“Aan de andere kant is Anderlecht mentaal fragiel. Als wij erin slagen om ons spel op te dringen en te scoren, weet je dat zij gaan twijfelen. In zo’n situatie gaan de meegereisde supporters zich misschien andermaal tegen hun ploeg keren.”

Over dat uitfluiten vertelt Odoi het volgende: “Dat is typisch Anderlecht. Als het goed draait, is iedereen een held. Als het minder loopt, dan begint ineens een groot deel van de fans te fluiten. Misschien is dat omdat een succesclub ook successupporters aantrekt.”

“Onderling zijn de spelers niet zo veel bezig met de fluitconcerten, maar eenmaal je op het veld staat, ben je liever niet diegene die wordt uitgefloten. Sommige jongens krijgen dan schrik om de bal te verliezen.”

172 keer gelezen