Genk moet het thuis afmaken

Racing Genk kon gisteren een punt pakken tegen het Russische Anzji in de zestiende finales van de Europa League. Op een onbespeelbaar veld eindigde de wedstrijd met een brilscore. Dankzij het punt maakt Genk wel de meeste kans om door te gaan in Europa.

Een hoogstaande wedstrijd kon je het niet noemen. De thuisploeg kreeg in de eerste helft de grootste kans. Een kopbal van Aleksandr Boecharov ging via de paal naast.

Ook in de tweede helft moest je moeite doen om je aandacht bij de wedstrijd te houden. De enige twee hoogtepunten waren twee zware Russische tackles. Benji De Ceulaer moest verzorging krijgen na een tackle van Gajibekov en ook de enkels van Khalidou Koulibaly kregen het zwaar te verduren. Ilya Maksimov tackelde hem net voor tijd langs achter en moest met rood het veld verlaten.

Opvallend moment tijdens de wedstrijd: algemeen directeur van Racing Genk Dirk Degraen mengde zich tussen de eigen supporters die hem de club liever zien verlaten. Vorige week kreeg hij nog een kassei door zijn raam van een ontevreden fan.

Genk doet dus een goede zaak in Europa en kan het volgende week thuis afmaken tegen Anzji. Als de Limburgers winnen, kunnen ze voor de eerste keer in de achtste finales van de Europa League staan. 

39 keer gelezen