Pfaff assisteert loting voorronde EK

Jean-Marie Pfaff assisteert zondag bij de loting van de voorrondes voor het EK voetbal 2016. De voormalige Rode Duivel is een van de dertien ex-doelmannen die de loting in goede banen zullen leiden.

Ex-voetballers Ruud Gullit en Bixente Lizarazu presenteren de loting vanaf 12u in Nice. Zij krijgen assistentie van Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de Europese voetbalbond, en dertien ex-doelmannen.

Naast Pfaff, geven onder andere ook Peter Schmeichel, Fabien Barthez , Dino Zoff, Rinat Dassaev, Vitor Baia en Hans van Breukelen acte de presence. 

België is bij deze loting geen reekshoofd en treft dus zeker een van de toplanden uit pot één. Daarin zitten Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Rusland en Bosnië en Herzegovina.

De wedstrijden gaan door van september 2014 tot oktober 2015. Drieënvijftig landen worden verdeeld in negen poules waarvan de eerste twee van elke poule doorstoten naar het EK, net zoals de beste derde. De andere derdes spelen play-offs voor de laatste vier tickets. Gastland Frankrijk is rechtstreeks geplaatst. 

 

Pot 1: Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Rusland, Bosnië-Herzegovina.

Pot 2: Oekraïne, Kroatië, Zweden, Denemarken, Zwitzerland, BELGIE, Tsjechië, Hongarije, Ierland.

Pot 3: Servië, Turkije, Slovenië, Israël, Noorwegen, Slovakije, Roemenië, Oostenrijk, Polen.

Pot 4: Montenegro, Armenië, Schotland, Finland, Letland, Wales, Bulgarije, Estland, Wit-Rusland.

Pot 5: IJsland, Noord-Ierland, Albanië, Litouwen, Moldavië, Macedonië, Azerbeidzjan, Georgië, Cyprus.

Pot 6: Luxemburg, Kazachstan, Liechtenstein, Faeröer, Malta, Andorra, San Marino, Gibraltar

126 keer gelezen