Van Buyten binnenkort scout?

Daniel Van Buyten is na dit seizoen einde contract bij Bayern München en denkt luidop na over zijn toekomst. “Er zijn verschillende opties: trainer, spelersmakelaar of zelfs scout voor Bayern in België”, reageert de centrale verdediger in het Duitse voetbalmagazine Kicker.

Vooral in die laatste optie lijkt Van Buyten erg geïnteresseerd. “Ik kan de club helpen jonge talenten te ontdekken vooraleer anderen dat doen.” Ook de Braziliaanse ex-voetballers Giovane Elber en Paulo Sergio voeren diezelfde taak uit maar dan in Brazilië.

Het wederzijds respect tussen beide partijen is groot. “De club kent me en weet dat er geen enkel probleem de kop zal opsteken als de beslissing over een al dan niet contractverlenging valt.”

Of de Rode Duivel nog bij een andere ploeg zal spelen, weet hij zelf nog niet, maar het liefst wil hij blijven. “Wanneer je aan je achtste seizoen bij Bayern begint, is het logisch dat je wil blijven. Als er zich een andere club zou aandienen, teken ik sowieso niet vooraleer Bayern me te kennen heeft gegeven wat het met me van plan is.”

35 keer gelezen