Scolari looft Rode Duivels

De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari schuift de favorietenrol voor het WK voetbal niet van zich af. Op een FIFA-seminarie in Florianopolis sprak hij over sprak hij over zijn verwachtingen en hij liet ook enkele mooie woorden vallen over onze Rode Duivels.

Een gemotiveerde Scolari duwt de druk niet van zich af. “We spelen thuis, hebben veel kwaliteiten en kunnen rekenen op onze fans. Daarom denk ik dat we de finale zullen halen. We gaan niet deelnemen om gewoon maar mee te doen, maar om te winnen!” Volgens de Braziliaanse bondscoach zijn er acht teams die kans maken op de wereldtitel, waarvan Brazilië er dus één is.

Verder kreeg hij ook de vraag, welke speler zich het meest in de kijker zal spelen volgens hem. “Daarvoor verwacht ik vooral de usual suspects, zoals Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar. Maar uiteraard zitten er ook veel goede jonge spelers bij België. En ik vergeet ook Colombia niet. Daar zitten spelers die kunnen verrassen.”

Benieuwd of een van onze jongens op het einde van het toernooi met de titel ‘speler van het toernooi’ naar huis kan keren. 

24 keer gelezen