Januzaj bedankt voor selectie Kosovo

Adnan Januzaj zal op vijf maart niet in actie komen in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Kosovo en Haïti. Nochtans bood Eroll Salihu, de secretaris-generaal van de Kosovaarse voetbalbond, hem een selectie aan, maar daar bedankt het 19-jarige talent van Manchester United dus voor.

De manager van Januzaj, Dirk De Vriese, reageert in Het Nieuwsblad: “Momenteel spreekt Adnan met geen enkel land over een eventuele interlandcarrière. Hij wil zich op dit moment louter en alleen focussen op zijn club. Dat is de uitdrukkelijke wens van hem en zijn omgeving.”

Op vijf maart speelt Kosovo haar eerste interland onder FIFA-supervisie tegen Haïti. Een eventuele selectie in die vriendschappelijke wedstrijd is niet bindend, dus Januzaj kan nadien nog voor een ander land uitkomen.

Momenteel hopen een aantal landen het 19-jarige talent te kunnen overtuigen voor hun te spelen. Kanshebbers zijn Albanië, Kosovo, België en Engeland. De Vriese benadrukt nogmaals dat die keuze niet aan de orde is: “Daar voelt Adnan zich gewoon nog niet klaar voor.”

278 keer gelezen