Barcelona wint op het veld van City

FC Barcelona won vanavond de topaffiche tegen Manchester City in de achtste finales van de Champions League voetbal. Het werd 0-2. De Champions League is nu zo goed als voorbij voor de Citizens.

De spelers van Barça hielden de bal de eerste tien minuten in hun bezit, maar daarna ging Manchester City steeds hoger spelen. We kregen een evenwichtige eerste helft met iets meer kansen voor de thuisploeg.

Eenzelfde plaatje zagen we in de tweede helft, maar een rode kaart voor City-verdediger Demichelis deed de wedstrijd kantelen. Hij haalde Lionel Messi onderuit en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Lionel Messi trapte de bal hard door het midden en zette zo de 0-1 op het scorebord.

City-coach Pellegrini bracht Nasri en even later Dzeko op het veld en zij konden voor enkele gevaren zorgen, maar net voor tijd brak Daniel Alves door en hij trapte de 0-2 door de benen van Joe Hart.

Barcelona doet met deze uitoverwinning een uitstekende zaak. Voor Manchester City zit de Champions League er nu zo goed als waarschijnlijk op. 

79 keer bekeken