Duchâtelet stapt uit bestuur Pro League

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet stapt uit de Raad  van Bestuur van de Pro League. Hij neemt deze beslissing “omdat Pro League-voorzitter Michel Dupont toch alles zelf beslist”. Standard meldt het ontslag deze avond in een communiqué op haar website.

Duchâtelet is erg scherp voor Michel Dupont: “Ik wens de functie niet langer uit te voeren, aangezien u de Pro League leidt zonder ons te raadplegen, alsof er geen Raad van Bestuur bestaat.”

“Zo nam je in de zaak-Ruytinx een standpunt in zonder het bestuur zelfs maar bij elkaar te roepen. Natuurlijk zou ik mij in een eventuele stemming als belanghebbende partij onthouden hebben, maar ik ben niet zo zeker dat de andere leden uw mening wel delen.”

De zaak rond Björn Ruytinx en Mehdi Carcela blijft duidelijk in het geheugen hangen van de voorzitter van Standard. Ook over de toekenning van het televisiecontract is hij niet te spreken.

“Hoewel ik toch wel enige ervaring met media heb, werd ik niet geraadpleegd. Toen ik vroeg om me een kopie van het contract van MP & Silva toe te sturen, werd me dat geweigerd. Ik moest het maar bij de Pro League inkijken.”

“In die voorlopige tekst zitten nog heel wat lacunes. De kwaliteit van de tekst die u in naam van het orgaan waar ik deel van uitmaak hebt ondertekend, kan ik niet controleren. Dit lijkt me geen manier om een bestuurslid te behandelen.”

Duchâtelet sluit hiermee af: “Uw handelswijze is allerminst in overeenstemming met het sociale en financiële belang van het Belgisch voetbal. De besluiten die onder uw voorzitterschap genomen worden, wens ik niet langer mee te onderschrijven.”

65 keer gelezen