Ariël Jacobs stopt na Valenciennes

Ariël Jacobs bevestigt dat hij na zijn passage bij Valenciennes een punt zet achter zijn carrière. “Ik heb besloten om deze laatste, mooie opdracht te accepteren. Ik weet dat het mijn laatste job is en dat motiveert me des te meer om ze goed uit te voeren”, vertelt hij op een persconferentie.

Jabobs werkt sinds oktober 2013 als trainer van de Franse eersteklasser. Zijn taak bestaat eruit om de club in de Ligue 1 te houden. “Die opdracht tot een goed einde brengen is niet evident en vergt al mijn energie, maar ik ben van plan te slagen. Nadien kan ik van het leven genieten en tijd geven aan de kleine dingen.”

De voormalige trainer van Anderlecht heeft een contract tot juni 2015, met een optie voor één seizoen extra bij Valenciennes. Sinds zijn komst pakte de club zeventien punten uit zestien ontmoetingen. Veel beter dan zijn voorganger die slechts vier punten uit negen duels kon pakken.

Momenteel staat de club bij de laatste drie in het klassement, drie punten achter zijn voorganger Evian. Die moeten ze nog proberen in te halen, willen ze volgend seizoen in eerste klasse blijven. 

178 keer gelezen