Bondsparket eist boetes voor rellen

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) eist een boete van 2000 euro voor KV Oostende en een van 1500 euro voor Sporting Lokeren voor de stadionrellen van twee weken geleden. Vanmiddag buigt de Geschillencommissie van de KBVB zich over de zaak.

Beide ploegen riskeren een wedstrijd achter gesloten deuren, maar het Bondsparket vindt dat overdreven. “De clubs staan niet gekend staan als amokmakers in het Belgische voetbal en daarom pleiten wij voor een geldboete”, verduidelijkt de procureur.

Thuisploeg KV Oostende steekt de schuld deels op de politiediensten: “Er waren die avond een dertigtal supporters van het Nederlands NAC Breda aanwezig die hun tickets verkregen via één Lokerensupporter met een stadionverbod. Enkel de politie kon iets ondernemen. Zij konden die mensen bijvoorbeeld bestuurlijk aanhouden. Dat is niet gebeurd.”

Ook Lokeren vindt dat niemand hen iets kan verwijten. “Wij hebben op 29 januari de komst van de NAC-supporters aangekondigd bij de politie van Oostende en Lokeren. Zelfs de politie van Breda was op de hoogte.”

In de bekerwedstrijd van vijf februari tussen de twee ploegen ontstonden er rellen tussen de supportersclans. Een deel van de fans van Lokeren probeerde het veld te betreden. Scheidsrechter Verbist moest de wedstrijd even stilleggen, maar uiteindelijk kon Lokeren toch winnen na een penaltythriller.

218 keer gelezen