Zwak Anderlecht wint van Bergen

Anderlecht won vanavond de laatste wedstrijd van de 26ste speeldag tegen hekkensluiter Bergen. De landskampioen won met 2-0.

Coach John van den Brom kwam met een verrassende opstelling op de proppen. Spitsen Mitrovic en Pollet startten vanop de bank en Cyriac speelde als enige diepe spits. Het tempo in de eerste helft lag bijzonder laag wat leidde tot boe-geroep van de Anderlecht-supporters.

Acht minuten voor rust kon Anderlecht dan toch scoren. Uit het niets kopte Kljestan een voorzet van de jarige Deschacht binnen. 1-0 bij de rust.

Vlak na de pauze besliste Vargas de wedstrijd. Hij trapte een assist van Kljestan in doel en zorgde zo voor de 2-0, meteen ook de eindstand.

Een belangrijke overwinning voor Anderlecht, maar zonder meer. Het tempo lag te laag en de ploeg creëerde te weinig kansen. Ook na afloop van de wedstrijd liet het publiek van zich horen. Ze scandeerden “anti-voetbal”, een duidelijke boodschap aan het adres van coach van den Brom.

In de stand staat Anderlecht op de derde plaats, twaalf punten achter leider Standard en twee achter de tweede in de stand Club Brugge. Bergen blijft laatste. 

326 keer gelezen