Racing Genk roept op tot kalmte

Racing Genk reageert vandaag op zijn website op de incidenten van de voorbije week. Algemeen directeur Dirk Degraen kreeg vrijdag een steen door zijn raam en voor de club is daarmee “een grens overschreden”.

“We geven toe dat het de laatste tijd op sportief vlak niet loopt zoals iedereen met een blauw-wit hart had gehoopt. We begrijpen ook dat de supporters daardoor gefrustreerd raken en hun onvrede willen uiten.”

“Als club staan we daar zoveel mogelijk voor open en proberen we in dialoog te gaan. Het overmaken van die boodschappen kan op veel manieren. Gezangen, spandoeken, commentaren op onze interactieve mediakanalen, ... Maar een steen door een raam gooien, hoort daar niet bij.”

“We willen oproepen tot kalmte en verzekeren jullie dat we er alles aan doen om uit dit sportieve dal te kruipen. De eerste stap in die richting zetten we gisteren tegen Lierse. (Racing Genk won met 0-1.) We verzekeren jullie dat we de volgende stappen enkel maar kunnen zetten as iedereen, en zeker onze fans, zich als één blok achter ons scharen.”

80 keer gelezen