Bankzitters moeten niet bang zijn

Bondscoach Marc Wilmots behoudt zijn vertrouwen in de spelers die bij hun club weinig speelminuten krijgen. “Waarom zou ik jongens als Fellaini, Vermaelen, Chadli of Alderweireld thuis laten als ze fit zijn?”

Wilmots reageert dit weekend in de kranten van Sudpresse: “Bij de selectie zal ik rekening houden met de kwaliteiten van een speler, de mentaliteit en wat hij ons heeft bijgebracht. Alderweireld speelde bijvoorbeeld acht van de tien kwalificatiewedstrijden en we slikten slechts vier tegengoals.”

Verder vindt de bondscoach dat spelers voor het WK nog tijd genoeg hebben om in topconditie te geraken. “Voor onze openingsmatch in Brazilië hebben we een voorbereiding van vijf weken. Dat is bijna zo lang als de voorbereiding bij een club.”

Een grote meerderheid van de Rode Duivels speelt ook bij grote clubs, wat een voordeel is. “Zij weten wat het is om op het hoogste niveau te spelen. Dat wordt wel eens vergeten. Een Porto-Benfica bijvoorbeeld, dat is echt een heel hoog niveau. Zet een Mirallas in de Belgische eerste klasse en hij maakt dertig doelpunten. Je moet de juiste zaken met elkaar vergelijken.”

Marc Wilmots bevestigt met deze uitspraken opnieuw zijn wens om met dezelfde groep die de kwalificatie afdwong ook naar Brazilië te trekken. 

39 keer gelezen