Kosovo wil Januzaj opstellen tegen Haïti

De Kosovaarse voetbalfederatie wil Adnan Januzaj opstellen in de galamatch tegen Haïti op vijf maart. Die wedstrijd is de eerste officiële interland onder FIFA-supervisie voor Kosovo. “Het zou een ongelooflijke symbolische betekenis hebben”, zegt Eroll Salihu, secretaris-generaal van de Kosovaarse voetbalfederatie.

Kosovo wil de ster van Manchester United dus vooral als ‘symbool’ laten opdraven. “Dat wil ik extra onderlijnen”, benadrukt Salihu. “We hebben het gevoel dat hij dit verschuldigd is aan zijn volk. Desnoods moet hij maar vijftien minuten spelen.”

Januzaj kan na die wedstrijd nog voor een ander land uitkomen. “Omdat het een vriendschappelijke wedstrijd is, zal hij nadien nog selecteerbaar zijn voor andere landen. Het is ook niet omdat hij in de match tegen Haïti meespeelt dat hij nadien nog verplicht voor ons moet uitkomen”, verduidelijkt Salihu.

Goed nieuws dus voor onze bondscoach Marc Wilmots en die van Engeland, Roy Hodgson. Die laatste liet eerder deze week de mogelijkheid nog open om Januzaj te laten naturaliseren. Nog keuzemogelijkheden zat dus voor de middenvelder.  

182 keer gelezen