MP&Silva blij met beslissing Pro League

Het Italiaanse televisierechtenbedrijf MP & Silva reageert vandaag op de toekenning van het Belgische voetbalcontract aan hun bedrijf. “We zijn erg onder de indruk van het professionalisme bij de Belgische Pro League en haar clubs in dit commerciële proces,” schrijven ze op hun website.

Gisteren besloot de Pro League na een nieuwe marathonvergadering het voetbalcontract toe te kennen aan MP & Silva. Het bedrijf haalde het van de Belgische kandidaten Telenet en Belgacom en krijgt dus de rechten van ons eersteklassevoetbal tot en met 2020.

MP & Silva is groothandelaar in televisierechten over de hele wereld. Het bedrijf bezit naast ons voetbalcontract ook de rechten van de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga, de Spaanse Primera División, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A en het WK voetbal van 2014. Naast voetbal zitten ook Roland Garros en de Amerikaanse NBA in hun portefeuille.

De voorzitter van de Pro League, Michel Dupont, klonk gisteren erg tevreden over de beslissing: “Niemand wordt buitenspel gezet. We zullen nu samen met de Italianen een klassieke tenderprocedure opstarten met zowel exclusieve als niet-exclusieve loten. Daarop zullen alle geïnteresseerde operatoren kunnen intekenen.”

Ook MP & Silva zelf kijkt er naar uit “om samen met de Belgische clubs aan een sterke toekomst te bouwen”. 

163 keer gelezen