Gezocht: bussen voor Esseveefans

Zulte Waregem vindt nog moeilijk extra supportersbussen voor de finale van de Beker van België. Momenteel liggen er al 230 bussen vast, dat zijn er 54 meer dan in 2006 toen Essevee ook in de finale stond.

“Mogelijk zal het eindtotaal nog een stuk hoger liggen dan die 230, maar dat wordt een hele onderneming”, zegt Geert Titeca, voorzitter van de Waregemse supportersfederatie. “Het probleem is dat we geen bussen meer vinden. We hebben ons al tot maatschappijen in Brussel en Doornik moeten wenden. Ook leggen we contact met firma’s in Zeeuws-Vlaanderen”, vult hij aan.

‘Autocars De Reisvogel’ uit Waregem bevestigt de massale interesse: “Verschillende bedrijven zullen op de dag van de finale voor ons in onderaanneming rijden. Ook wij zoeken momenteel al in de Brusselse regio. Nieuwe aanvragen aanvaarden wij niet meer”, verduidelijkt zaakvoerder Christ Delmotte.

De populariteit van Essevee is duidelijk gestegen. “Dat is geen verrassing. De club plukt nu de vruchten van hun boerenjaar vorig seizoen”, zegt Delmotte. “In 2006 was Essevee nog de revelatie. Nu is dat duidelijk niet meer het geval en dat vertaalt zich ook in het aantal supporters.”

Zulte Waregem kreeg 21.000 tickets toegewezen voor de bekerfinale en die zullen zeker uitverkocht geraken volgens Geert Titeca.  

188 keer gelezen