Donderdag komt Pro League bijeen

De Pro League, de belangenvereniging van de Belgische eersteklassevoetbalclubs, komt nu donderdag opnieuw bijeen om het te hebben over het televisiecontract. Verder zullen de clubs ook discussiëren over Standard en de burgerlijke procedure tegen Bjorn Ruytinx.

Het dossier rond het televisiecontract blijft aanslepen. Twee weken geleden stelde Telenet een ultimatum en vorige week gingen de leden van de Pro League uit elkaar zonder akkoord. Of zij deze week wel groen licht geven voor het joint-ventureplan van Telenet blijft maar de vraag.

Verder staat er een debat op het programma over Standard. Meer bepaald over de burgerlijke procedure van de club tegen Bjorn Ruytinx van OHL. Zo’n procedure strookt niet met de statuten van de Pro league, want die stellen dat clubs niet naar een burgerlijke rechtbank mogen stappen.

Blijkbaar is dat bepaalde statuut in strijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens waardoor de clubs nipt een stemming vermeden om Standard uit de Pro League uit te sluiten.

Standard legde zelf een nieuw plan voor over een nieuwe manier van bestraffing van zware tackles. Zij stellen voor om gespecialiseerde bedrijven in te schakelen om tackles te analyseren en te sanctioneren. In ruil daarvoor wil de club zijn procedure bij de rechtbank stopzetten. 

40 keer gelezen