John Bico in het vizier van de KBVB

De Belgische voetbalbond roept John Bico op het matje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De (ex-)manager van Thorgan Hazard overtreedt de reglementen van de Wereldvoetbalbond FIFA omdat hij zijn job als general manager bij WS Brussels combineert met die van spelersmakelaar.

Volgens Het Laatste Nieuws stuurde de KBVB begin januari een brief naar de FIFA en naar de Kameroense bond waarin ze vroeg om de makelaarslicentie van Bico in te trekken. Bico werkte jarenlang als manager van de broertjes Hazard.

In het FIFA-regelement staat dat dat een makelaar onder geen enkele voorwaarde een officiële band met een club mag hebben. Dat is volgens de voetbalbond dus wel aan de hand met Bico die sinds kort werkt als general manger bij WS Brussels.

Bico zelf zegt dat hij al enkele maanden geleden stopte als makelaar en enkel nog optreedt als raadgever, maar de afgelopen transferperiode speelde hij ook een rol in de transfersoap rond Thorgan Hazard. Hij voerde de onderhandelingen tussen Zulte Waregem en Anderlecht.

Naast John Bico zelf kan ook zijn club WS Brussels verantwoordelijk worden gesteld voor de banden met makelaars die de regels overtreden. De straffen gaan van een officiële waarschuwing tot een geldboete tot zelfs degradatie. 

304 keer gelezen