Spelen bij Chelsea blijft ambitie Lukaku

Romelu Lukaku wil het maken bij Chelsea. “Het blijft mijn ambitie om er de nummer één te worden.” Dat zei hij gisteren in Reyers Laat op Canvas. De Rode Duivel revalideert momenteel in ons land van een enkelblessure en maakt van de gelegenheid gebruik om de Belgische pers te woord te staan.

Met de blessure van Lukaku gaat het steeds beter. “Ik mik op de competitiematch tegen West Ham op 1 maart. Ondertussen werk ik hard aan mijn revalidatie met kinesist Lieven Maesschalck.”

Ook bij zijn club Everton loopt alles gesmeerd. Lukaku krijgt er een vaste basisplek en was al een aantal keer beslissend voor het team. “Wanneer ik terug ben, wil ik dat opnieuw zijn. Momenteel is Mirallas goed bezig. Hij is echt in grote vorm en leest het spel goed.” Lukaku is blij dat hij samen met Mirallas kan spelen. “Het doet deugd dat hij er ook is. Hij is als een grote broer voor mij. We brengen veel tijd samen door.”

Everton huurt de spits dit seizoen van Chelsea. Een beslissing van Lukaku zelf naar eigen zeggen: “Het was mijn beslissing om te gaan, niet die van Mourinho.” Ooit hoopt hij de absolute top te bereiken bij de Blues.

De spits sprak verder ook over het WK voetbal in Brazilië. Hij ziet de Rode Duivels daar de kwartfinales bereiken. “Oké, we moeten dan voorbij Duitsland of Portugal, maar als je Duitsland bekijkt en vergelijkt met onze kern, waarom zouden wij dan bang zijn? Wij hebben ook spelers van Chelsea, Manchester City en Arsenal. Het enige verschil is misschien dat zij meer basisspelers hebben, maar diegene die het meeste honger heeft, zal doorgaan.”

73 keer gelezen